Çikolata Dolgulu Pişi Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çikolata Dolgulu Pişi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Çikolata Dolgulu Pişi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü pişi hamuru
  • 1 kase eritilmiş çikolata

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılıyor:

  • Hamur mayalandırılır
  • Mayalandırıldıktan sonra cevizden büyük parçalar kopartılır
  • Her bir parça avuç içi büyüklüğünde açılır
  • İçerisine benmari usulü eritilen çikolatadan sürülür
  • Bohça gibi büzülür ve kapatılır
  • Yarım saat tezgâhta dinlendirilir
  • Kızgın yağa atılır ve kızarana kadar pişirilir
  • Kâğıt havlu serilen tabakta yağı çektirilir
  • Hemen servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa