Mandalina Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşu çeşitleri şaşırtmaya devam ediyor. Bunlar arasında gösterilen Mandalina Turşusu, lezzetiyle damaklarda şölen yaratıyor. Denemek isterseniz buraya tarifini bırakıyorum, İşte Mandalina Turşusu Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mandalina Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 10 adet orta boy mandalina
- Bir buçuk litre su
- Çay kaşığı ucu ile limon tuzu
- 2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu
Mandalina Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Mandalinalar yıkanıp kurulanır
- 2 litrelik temiz bir kavanoza sıkıca yerleştirilir
- Derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzu tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
- Mandalinaların üzerini geçecek kadar tuzlu su ilave edilip kapağı sıkıca kapatılır
- Serin bir yerde 10-15 gün dinlendirilir, 15 günün sonunda tüketilebilir
AFİYET OLSUN!
