Sarımsak Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle şaşırtıyor. Hemen hemen her şeyin turşusu yapılır hale gelmişken birde Sarımsak Turşusu yapalım dedik inanılmaz bir lezzet çıktı ortaya. İşte Sarımsak Turşusu Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sarımsak Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 2 çay bardağı su
- Yarım kahve fincanı tuz
- 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber
- 4 baş taze dereotu
Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Sarımsaklar soyulur ve yıkandıktan sonra kavanoza doldurulur
- Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzı streç filmle kapatılıp kapağı kapatılır
- 1 ay kadar bekletilir, 1 ayın sonunda tüketilebilir
AFİYET OLSUN!
