Muz Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle oldukça şaşırtıyor. Özellikle Muz Turşusu duyanların ağzını açıkta bırakıyor. Tadını hiç bilmeyenler tadını çok merak ediyor. Diğer turşu türlerine göre farklı bir lezzete sahip Muz Turşusu damak tadınıza hitap ediyorsa, verelim tarifi evde de deneyin. Gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Muz Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 6 adet muz
- 600 ml. sirke
- 4 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Muz Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Muzlar iyice yıkandıktan sonra olduğu gibi kavanoza yerleştirilir
- 600 ml. kadar sirkeye 4 yemek kaşığı tuz eklenip karıştırılır ve kavanoza dökülür
- Üzerine 4 su bardağı su eklenir
- Limon da eklenip kapağı kapatılır
- Olgunlaşana kadar serin ve karanlık ortamda bekletilir
AFİYET OLSUN!
