İngiliz mutfağını tanıyoruz! Pazar Rostosu tarifi
Dünya yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan İngiliz mutfağından şahane bir tarif bırakıyoruz. İşte Pazar Rostosu tarifi.
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HM
Haber Merkezi
Malzemeler:
- 1.5 kg dana bifteği (kemiksiz)
- 4-5 adet büyük patates
- 4-5 adet yeşil biber
- 4-5 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı

Yapılışı:
- Dana bifteğini bir tabağa alın ve tuz ve karabiberle iyice ovun. Ve dışı kahverengileşinceye kadar kızartın.
- Soğanı soyup ve yemeklik şeklinde, küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayabilir ya da ezip katabilirsiniz.
- Geniş bir tavada biraz zeytinyağı ekleyin ve ısındığında doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsakları ekleyin ve bir dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Doğradığınız biberleri tavaya ekleyin ve biberler yumuşayana kadar pişirin.
- Ardından doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Son olarak, yumurtaları tavaya kırın. Yumurtaları biberlerin üzerine kırarken dikkatlice yapın ki sarıları patlamasın. Yumurtaları eşit bir şekilde dağıtın.
- Kapağı olan bir tencere veya tavayla kısık ateşte yumurtalar pişene kadar bekleyin. Yumurtaların sarıları hala sulu olmalı.
- Pazar Rostosu sıcak servis edilir. Üzerine biraz taze yeşillik veya maydanoz serpip afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Pazar Rostosu tarifi kişisel tercihlere göre çeşitlendirilebilir. Dilediğiniz gibi sucuk, pastırma veya beyaz peynir gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.