Yılbaşına Özel: Yılbaşı Hindisi
Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte tüm heybetiyle yılbaşı sofralarınızı süsleyecek o hindi Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, hem gösterişli hem de lezzetli bir ana yemek seçeneği sunar.
İşte Yılbaşı Hindisi Tarifi...
Malzemeler:
- 1 bütün hindi (yaklaşık 5-6 kg)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon
- Tuz, karabiber
- 1 baş sarımsak
- Çeşitli baharatlar (kekik, biberiye, adaçayı vb.)
Marinasyon İçin:
- 1 bardak portakal suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Hindiyi iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün.
- Tereyağı, zeytinyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş limon kabuğunu hindinin tüm yüzeyine ve içine sürün.
- Yarıya kesilmiş limonu ve bütün sarımsağı hindinin içine yerleştirin.
- Marinasyon için, portakal suyu, bal, zeytinyağı, rendelenmiş zencefil, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Hindiyi bu sosla iyice ovun ve bir gece buzdolabında marine edin.
- Ertesi gün, fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Hindiyi fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.
- Yaklaşık 3-4 saat boyunca fırında pişirin. Pişirme süresince birkaç kez hindinin üzerine kendi suyuyla soslayın.
- Son yarım saatte folyoyu çıkararak hindinin üzerinin kızarmasını sağlayın.
Bu lezzetli yılbaşı hindisi tarifi ile sofranızı taçlandırabilirsiniz.
Hindi etinin yumuşaklığı ve baharatların aroması, yılbaşı akşamınıza özel bir tat katacak.

Afiyet olsun!