Yılbaşına Özel: Fırında Hindi

Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte tüm heybetiyle yılbaşı sofralarınızı süsleyecek o hindi Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Fırında Hindi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşının olmazsa olmazı fırında hindi, sofranızın yıldızı olmaya hazır. İşte sizler için hazırladığımız lezzet dolu bir fırında hindi tarifi...

Fırında Hindi

Malzemeler:

  • 1 bütün hindi (ortalama 4-6 kg)
  • 100 gr tereyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal biberiye
  • 2 dal kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 limon
  • 1 bardak hindi veya tavuk suyu

Marinasyon İçin:

  • 1 bardak zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılıyor: 

  1. Hindiyi güzelce yıkayın ve fazla suyunu alın.
  2. Marinasyon için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve hindiyi bu karışımla iyice ovun. En az 4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında marine edin.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Tereyağını eritin ve hindiye tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağı sürün.
  5. Soğanı, havucu ve sarımsağı doğrayın ve hindi ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Biberiye ve kekik dallarını hindinin içine ve üzerine yerleştirin. Limonu dörde bölüp hindiye ekleyin.
  7. Hindi suyunu tepsiye dökün ve hindiyi önceden ısıtılmış fırına verin.
  8. Yaklaşık 3-4 saat boyunca, arada bir hindi suyuyla hindiyi sulayarak pişirin.
  9. Son yarım saatte folyoyu çıkararak hindinin kızarmasını sağlayın.

Bu tarif ile hazırlayacağınız fırında hindi, yılbaşı sofranızın en büyük gözdesi olacak. 

Yumuşacık eti, nefis sosu ve baharatların muhteşem uyumu ile yılbaşı gecesi unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. 

Şimdiden Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa