Yılbaşına Özel: Fırında Hindi
Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte tüm heybetiyle yılbaşı sofralarınızı süsleyecek o hindi Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşının olmazsa olmazı fırında hindi, sofranızın yıldızı olmaya hazır. İşte sizler için hazırladığımız lezzet dolu bir fırında hindi tarifi...
Fırında Hindi
Malzemeler:
- 1 bütün hindi (ortalama 4-6 kg)
- 100 gr tereyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 dal biberiye
- 2 dal kekik
- Tuz, karabiber
- 1 limon
- 1 bardak hindi veya tavuk suyu
Marinasyon İçin:
- 1 bardak zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Hindiyi güzelce yıkayın ve fazla suyunu alın.
- Marinasyon için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve hindiyi bu karışımla iyice ovun. En az 4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında marine edin.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Tereyağını eritin ve hindiye tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağı sürün.
- Soğanı, havucu ve sarımsağı doğrayın ve hindi ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.
- Biberiye ve kekik dallarını hindinin içine ve üzerine yerleştirin. Limonu dörde bölüp hindiye ekleyin.
- Hindi suyunu tepsiye dökün ve hindiyi önceden ısıtılmış fırına verin.
- Yaklaşık 3-4 saat boyunca, arada bir hindi suyuyla hindiyi sulayarak pişirin.
- Son yarım saatte folyoyu çıkararak hindinin kızarmasını sağlayın.
Bu tarif ile hazırlayacağınız fırında hindi, yılbaşı sofranızın en büyük gözdesi olacak.
Yumuşacık eti, nefis sosu ve baharatların muhteşem uyumu ile yılbaşı gecesi unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak.

Şimdiden Afiyet Olsun!