Yılbaşına Özel: Hindi Sote

Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte tüm heybetiyle yılbaşı sofralarınızı süsleyecek o hindi Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Hindi Sote
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarınıza hızlı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, hindi sote tam size göre! 

Yılbaşına Özel: Hindi Sote Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr hindi göğsü
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 200 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılıyor: 

  1. Hindi göğsünü kuşbaşı boyutunda doğrayın.
  2. Soğanı, biberleri ve mantarı doğrayın.
  3. Zeytinyağında soğan ve sarımsakları soteleyin.
  4. Hindi etini ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Biberleri ve mantarı ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
  6. Tuz, karabiber, kekik ve pul biberle tatlandırın.
  7. Hindi soteniz hazır!

Bu hızlı ve pratik hindi sote tarifi, yılbaşı sofranızda hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunacak. 

İster ana yemek olarak isterse de bir yan yemek olarak servis edebilirsiniz. 

Herkese Afiyet Olsun ve Mutlu Yıllar!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa