Yılbaşına Özel: Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşına Özel: Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao

Vişne Sosu İçin:

  • 2 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Kreması İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı:

Kekin Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış borcam tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Vişne Sosunun Hazırlanışı:

  • Vişneleri, şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.
  • Nişastayı az su ile ezin ve vişne suyuna ekleyin.
  • Karışım koyulaşana kadar pişirin.

Kremasının Hazırlanışı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırarak pişirin.
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.
  • Kremayı soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.

Tatlıyı Birleştirme:

  • Kek soğuduktan sonra üzerine önce vişne sosunu dökün.
  • Ardından krema karışımını yayın.

Soğutma ve Servis:

  • Tatlıyı en az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa