Yılbaşına Özel: Tuna Dalgası Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşına Özel: Tuna Dalgası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşına Özel: Tuna Dalgası Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası İçin:

  • 1 su bardağı vişne veya çilek (taze veya dondurulmuş)

Üzeri İçin:

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu veya eritilmiş çikolata
  • Meyve parçaları (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kekin Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Pişen keki soğumaya bırakın.

Kremasının Hazırlanışı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırarak pişirin.
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını ekleyin.
  • Kremayı soğuması için bir kenara alın.

Tatlıyı Birleştirme:

  • Kek soğuduktan sonra üzerine krema sürün.
  • Vişne veya çilekleri kremanın üzerine yerleştirin.
  • Keki rulo şeklinde sarın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Üzerinin Hazırlanışı ve Sunum:

  • Tatlıyı dilimleyin ve her dilimi tabağa yerleştirin.
  • Üzerine krem şanti sıkın.
  • Çikolata sosu veya eritilmiş çikolatayla süsleyin.
  • İsteğe bağlı olarak meyve parçalarıyla dekore edin.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa