Yılbaşına Özel: Piliç Topkapı Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Birçok kültürde, yılbaşı sofralarında servis edilen ana yemekler, o kültürün geleneksel yemeklerini yansıtır. Hemen hemen herkesin severek yediği Tavuk, geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Yılbaşında misafirlerine Tavuk yapmayı düşünenler için gelsin Tarif...

Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Yılbaşına Özel: Piliç Topkapı Tarifi
Malzemeler
- 1 bütün piliç (tavuk)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İç Harcı için:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük soğan, doğranmış
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 su bardağı su veya tavuk suyu
Yapılışı
Piliç Hazırlığı
Pilici iyice yıkayıp, fazla suyunu kurulayın. İç ve dış kısmını tuz ve karabiber ile ovun.
İç Harcı Hazırlama
Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Piliç Doldurma
Hazırlanan iç harcı pilicin içine doldurun. Pilicin açıklığını bir iplikle dikerek kapatın.
Fırında Pişirme
Pilici yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında piliç altın rengini alıp pişene kadar yaklaşık 1,5-2 saat pişirin.
Servis Yapma
Piliç piştikten sonra fırından çıkarıp, birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek iç harcıyla birlikte servis yapın.