Yılbaşı Özel: French 75 Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın o Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte O Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: French 75 Tarifi
French 75, hem tarihi hem de sofistike bir kokteyldir ve genellikle özel etkinliklerde tercih edilir.
Malzemeler:
- 30 ml cin
- 15 ml taze sıkılmış limon suyu
- 15 ml şeker şurubu
- 60 ml soğuk şampanya veya köpüklü şarap
- Buz
- Limon kabuğu (garnitür için)
Yapılışı:
- Shaker'a buz, cin, limon suyu ve şeker şurubunu ekleyin.
- İyice çalkalayın, böylece tüm malzemeler karışsın ve soğusun.
- Karışımı, şampanya flütüne süzün.
- Üzerine soğuk şampanyayı veya köpüklü şarabı dikkatlice ekleyin.
- Garnitür olarak limon kabuğu ile süsleyin.