Yılbaşı Özel: Şampanya Kokteyli Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın o Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte o Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: Şampanya Kokteyli Tarifi
Malzemeler:
- 1 şişe soğuk şampanya veya köpüklü şarap
- 2-3 damla angostura bitters (isteğe bağlı)
- Şeker küpü
- Limon kabuğu (garnitür için)
Yapılışı:
- Şampanya bardaklarının tabanına birer şeker küpü yerleştirin.
- İsteğe bağlı olarak her bardağa 2-3 damla angostura bitters ekleyin.
- Şampanyayı dikkatlice bardaklara dökün, böylece köpük oluşumunu azaltın ve şekerin yavaşça erimesine izin verin.
- Bardakların kenarına bir parça limon kabuğu sıkın ve limon kabuğunu bardağın kenarına sürtün.
- Limon kabuğunu garnitür olarak bardağın kenarına yerleştirin.