Yılbaşı Özel: Gingerbread Martini Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın o Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte O Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: Gingerbread Martini Tarifi
Malzemeler:
- 60 ml votka
- 30 ml zencefilli likör
- 30 ml kremalı irish cream likör
- 2 çay kaşığı zencefil şurubu veya daha fazla (tat tercihinize göre)
- Buz
- Garnitür olarak toz zencefil ve krema (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Shaker'a votka, zencefilli likör, irish cream likör ve zencefil şurubunu ekleyin.
- İçine yeterli miktarda buz ekleyin.
- İyice çalkalayın, böylece tüm malzemeler karışsın ve soğusun.
- Karışımı, martini bardağına süzün.
- İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz toz zencefil serpebilir ve krema ile süsleyebilirsiniz.