Yılbaşı Özel: Sherry Flip Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Tabii içecek seçimi de öyle. Özenle kurulmuş sofralara yakışır alkollü alkolsüz içecekler, sofra da olmazsa olmazlardan. İşte Yılbaşı Gecesi misafirlerine özenle hazırlayacağın o Kokteyl Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte O Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: Sherry Flip Tarifi
Malzemeler:
- 60 ml şeri (tercihen orta gövdeli veya tatlı bir tür)
- 1 adet taze yumurta (veya 30 ml pastörize yumurta akı)
- 1 çay kaşığı toz şeker veya şeker şurubu
- Buz
- Muskat rendesi (garnitür için)
Yapılışı:
- Bir shaker'a şeri, yumurta ve şekeri ekleyin.
- İçine buz ekleyin (bazı tariflerde buz kullanılmaz, bu tercihinize bağlı)
- İyice çalkalayın, böylece yumurta köpürene kadar ve tüm malzemeler birleşsin.
- Buz ile dolu bir bardağa süzün.
- Üzerine biraz taze rendelenmiş muskat serpiştirin.