Yılbaşı Özel: Kinoalı Hellimli Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Kinoalı Hellimli Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 200 gram hellim peyniri
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet salatalık
- 1 avuç cherry domates
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet taze fesleğen
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- Kinoayı iyice yıkayın ve iki katı su ile bir tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Hellim peynirini dilimleyin ve az yağlı bir tavada her iki tarafını da kızartın.
- Kırmızı ve sarı biberleri, salatalığı doğrayın ve cherry domatesleri ikiye kesin.
- Taze nane ve fesleğeni ince ince kıyın.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak salatanızın sosunu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde pişmiş kinoa, doğranmış sebzeler, taze yeşillikler ve kızarmış hellim peynirini karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hafifçe karıştırarak servis yapın.