Yılbaşı Özel: Bonfileli Kıtır Salata Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Bonfileli Kıtır Salata Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet bonfile biftek
- 1 adet marul
- 1 adet kırmızı lahana
- 1 adet havuç
- Yarım demet roka
- 1 avuç cherry domates
- 1 adet salatalık
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: çam fıstığı veya ceviz
Nasıl Yapılır?
- Bonfile bifteklerini tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir tavada az miktarda zeytinyağı ile her iki tarafını da tercihinize göre (orta ya da iyi pişmiş) pişirin. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirip dilimleyin.
- Marulu, kırmızı lahanayı ve havucu ince ince doğrayın. Rokayı yıkayıp, doğrayın.
- Cherry domatesleri ikiye kesin, salatalığı dilimleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı ve balzamik sirkeyi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde doğranmış marul, lahana, havuç, roka, cherry domates ve salatalığı karıştırın. Üzerine dilimlenmiş bonfileleri yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya ceviz ekleyebilirsiniz.