Yılbaşı Özel: Ciğer Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Ciğer Salatası
Malzemeler:
- 500 gram dana veya kuzu ciğeri, ince dilimlenmiş
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük kırmızı soğan, yarım halka şeklinde dilimlenmiş
- 2 su bardağı karışık yeşil salata yaprakları (örneğin roka, marul, ıspanak)
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya elma sirkesi
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Ciğer dilimlerini tuz, karabiber ve unla harmanlayın.
- Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve unlanmış ciğer dilimlerini her iki tarafını da kızartana kadar pişirin. Pişen ciğerleri bir tabağa alın.
- Aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve kırmızı soğanları yumuşayana kadar soteleyin.
- Bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi veya sirke, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Büyük bir salata kasesinde yeşil salata yapraklarını, kıyılmış maydanozu ve sotelediğiniz soğanları karıştırın.
- Salatanın üzerine kızarmış ciğer dilimlerini yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
- Üzerine biraz kırmızı biber serpip servis yapın.