Yılbaşı Özel: Kuşkonmaz Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Kuşkonmaz Salatası
Malzemeler:
- 500 gram kuşkonmaz, uç kısımları kesilmiş
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz ve karabiber
- 1/4 su bardağı parmesan peyniri, rendelenmiş
- 1/4 su bardağı çam fıstığı veya badem, hafifçe kavrulmuş
- 1 avuç cherry domates, yarıya kesilmiş
Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazları tuzlu suda 3-5 dakika boyunca veya yumuşayana kadar haşlayın.
- Ardından soğuk suya tutarak renklerinin canlı kalmasını sağlayın.
- Bir kasede limon suyu, zeytinyağı, hardal, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
- Kuşkonmazları bir salata tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Rendelenmiş parmesan peyniri ve kavrulmuş çam fıstığı veya bademleri serpin.
- İsteğe bağlı olarak cherry domatesleri de ekleyebilirsiniz.
- Hafifçe karıştırarak servis yapın.