Yılbaşı Özel: Yeşil Elmalı Tavuk Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Yeşil Elmalı Tavuk Salatası
Malzemeler:
- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü, didiklenmiş
- 2 adet yeşil elma, çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış
- 1/2 su bardağı kereviz sapı, ince doğranmış
- 1/4 su bardağı kırmızı soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı ceviz, iri kırılmış
- 1/2 su bardağı mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir karıştırma kabında, didiklenmiş tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış yeşil elma, ince doğranmış kereviz ve kırmızı soğanı karıştırın.
- Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt ve limon suyunu karıştırarak sos hazırlayın. Sosa tuz ve karabiber ekleyin.
- Hazırladığınız sosu tavuklu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
- Salatayı servis etmeden önce üzerine iri kırılmış ceviz serpiştirin.