Yılbaşı Özel: Zahterli Ekşili Zeytin Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Zahterli Ekşili Zeytin Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil zeytin, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
- 1 su bardağı siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
- 1/2 su bardağı kırmızı soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı maydanoz, ince kıyılmış
- 1/4 su bardağı zahter (kurutulmuş veya taze)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Zeytinleri Hazırlama:
- Yeşil ve siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve dilimleyin.
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
Salata Sosunun Hazırlanması:
- Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
Salatanın Hazırlanması:
- Büyük bir salata kasesinde dilimlenmiş zeytinler, doğranmış kırmızı soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile zahteri karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Sunum:
- Salatayı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
- Ekstra zahter serperek sunum yapabilirsiniz.