Yılbaşı Özel: Ahtapot Salatası
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Ahtapot Salatası
Malzemeler:
- 1 büyük ahtapot (yaklaşık 1 kg), temizlenmiş
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- Tuz ve karabiber
- 1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 1/2 su bardağı siyah zeytin, çekirdeksiz ve dilimlenmiş
- 1 adet büyük domates, küp şeklinde doğranmış
- 1 adet salatalık, dilimlenmiş
Nasıl Yapılır?
Ahtapotun Pişirilmesi:
- Ahtapotu büyük bir tencereye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika-1 saat kaynatın.
- Ahtapot piştikten sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğe göre parçalara ayırın.
Sosun Hazırlanması:
- Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
Salatanın Hazırlanması:
- Büyük bir salata kasesinde pişmiş ahtapot parçalarını, ince dilimlenmiş kırmızı soğanı, dilimlenmiş siyah zeytinleri ve küp şeklinde doğranmış domatesleri karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak dilimlenmiş salatalık ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- En son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Sunum:
- Ahtapot salatasını karıştırdıktan sonra servis tabağına alın ve soğuk servis yapın.