Yılbaşı Özel: Gavurdağı Salatası

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Gavurdağı Salatası
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Gavurdağı Salatası

Malzemeler:

  • 4 adet olgun domates, küp şeklinde doğranmış
  • 1 adet büyük kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 1/2 su bardağı ceviz içi, iri kırılmış
  • 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1/2 demet taze nane, ince kıyılmış
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1-2 adet yeşil biber, ince doğranmış

Nasıl Yapılır?

Sebzelerin Hazırlanması:

  • Domatesleri küp küp doğrayın.
  • Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
  • Yeşil biber varsa, onları da ince ince doğrayın.

Salatanın Karıştırılması:

  • Büyük bir salata kasesinde doğranmış domatesleri, soğanı ve yeşil biberi (kullanılıyorsa) karıştırın.
  • İri kırılmış ceviz içini ve ince kıyılmış maydanoz ile naneyi ekleyin.

Sosun Hazırlanması ve Salataya Eklenmesi:

  • Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Sunum:

  • Salatayı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
  • İsteğe bağlı olarak ekstra nar ekşisi veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa