Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Tiramisu

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Tiramisu
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Bal Kabaklı Tiramisu

Malzemeler:

Bal Kabaklı Karışım için:

  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Mascarpone Karışımı için:

  • 250 gr mascarpone peyniri
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

Diğer Malzemeler:

  • 200 gr bayatlamış pandispanya veya ladyfinger bisküvi
  • 1/2 su bardağı kahve veya espresso (oda sıcaklığında)
  • Kakao tozu (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

Bal Kabaklı Karışımın Hazırlanışı:

  • Bal kabağı püresini, esmer şekeri, tarçını, zencefil tozunu ve karabiberi bir kasede karıştırın.

Mascarpone Karışımının Hazırlanışı:

  • Başka bir kapta mascarpone peyniri, pudra şekeri ve vanilya özütünü krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Katmanların Hazırlanışı:

  • Pandispanya veya ladyfinger bisküvileri kahve ile hızlıca ıslatın.
  • Bir tabağa veya borcama ilk olarak ıslattığınız bisküvileri yerleştirin.
  • Üzerine bir kat bal kabaklı karışım sürün.
  • Ardından mascarpone karışımından bir kat ekleyin.
  • Bu işlemi bisküviler ve karışımlar bitene kadar tekrarlayın.

Dinlendirme ve Servis:

  • Tiramisuyu en az 4 saat veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine bolca kakao tozu serpin.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa