Yılbaşı Özel: Şans Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Şans Kurabiyesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Şans Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

  • 50 gr. yumurta beyazı
  • 40 gr. pudra şekeri
  • 45 gr. tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gr. un
  • 1 paket vanilin

Nasıl Yapılır?

Fırını Isıtma

Öncelikle fırını 200 dereceye ısıtın.

Yumurta Beyazının Hazırlanması

50 gram yumurta beyazını çırpma teliyle hafifçe çırparak köpürtün.

Kuru Malzemelerin Karıştırılması

40 gram pudra şekeri, 50 gram un ve 1 paket vanilini bir kabın içinde karıştırın. Karışımın ortasına yuvarlak bir boşluk açın.

Tereyağı Eklenmesi

45 gram erimiş tereyağını boşluğa dökün ve karıştırın.

Yumurta Beyazının İlavesi

Yumurta beyazını kuru malzemelere ekleyin ve karıştırın.

Hamurun Hazırlanması

Hamuru sıkma torbasına alın.

Fırın Tepsisinin Hazırlanması

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamurun Şekillendirilmesi

Sıkma torbasının ucunu incecik kesin ve yağlı kağıt üzerine yuvarlak ve ince şekiller sıkın.

Pişirme

Fırında 5-6 dakika pişirin.

Dilek Kağıdı Eklenmesi

Fırından çıkardıktan hemen sonra, yuvarlakların ortasına hazırladığınız dilek kağıtlarını yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın.

Soğutma ve Şekillendirme

Tepsinin kenarına yerleştirerek hamurun şekil almasını sağlayın ve soğumaya bırakın.

    Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

    Yorumlar

    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa