Yılbaşı Özel: Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılbaşı Özel: Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

Malzemeler:

Kabak Tatlısı için:

  • 1 kg kabak (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
  • Birkaç damla limon suyu

Servis için:

  • Çekilmiş ceviz veya fındık
  • Kaymak veya krem şanti (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

Hazırlık:

  • Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin.

Şekerleme:

  • Kabak dilimlerini geniş bir kaba alın ve üzerine toz şekeri serpin.
  • Şekerin kabakları örtmesi için hafifçe karıştırın ve birkaç saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Fırın Poşetinde Pişirme:

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Kabakları ve oluşan şerbetini bir fırın poşetine aktarın.
  • İsteğe bağlı olarak çubuk tarçın ekleyin ve poşeti hava almayacak şekilde bağlayın.
  • Poşeti bir fırın tepsisine yerleştirin ve kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirin.

Servis:

  • Pişen kabakları fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra dilimleri servis tabağına alın.
  • Üzerine çekilmiş ceviz veya fındık serpin ve isteğe bağlı olarak kaymak veya krem şanti ile servis yapın.

Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa