Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Karnabahar Püresi Mantar Gömme Tarifi
Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu muhteşem yemeklere eşlik etsin diye özenle hazırladığımız mezeler de yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu özel geceyi kutlarken, sofralar çeşit çeşit mezelerle donatılır. Mezeler, hem sofraya renk katar hem de yemeğin başlangıcında hafif ve lezzetli seçenekler sunar. İşte Yılbaşı sofranı renklendirecek o mezenin tarifi geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Karnabahar Püresi Mantar Gömme Tarifi
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 200 gram mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı olarak krema veya yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış karnabaharı püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak biraz krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
- Mantarları ince ince doğrayın ve zeytinyağında sarımsakla birlikte soteleyin.
- Mantarları karnabahar püresine karıştırın ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba alın ve soğuması için buzdolabına koyun.
- Soğuduktan sonra meze olarak servis yapın.