Masterchef Bursa Mutfağı: Kestaneli Lahana Sarması Tarifi
Masterchef Bursa'da. Masterchef bu akşam Bursa Mutfağından yemekler sunuyor. Mehmet Şef menüyü açıkladı. Menüde yer alan Bursa'ya özgü lezzet Kestaneli Lahana Sarması Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bursa'ya özgü lezzet Kestaneli Lahana Sarması lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.
Masterchef Bursa Mutfağı: Kestaneli Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler:
Lahana İçin:
- 1 adet orta boy lahana
- Tuzlu su (lahanayı haşlamak için)
İç Harcı İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kestane, haşlanmış ve doğranmış
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
Pişirme İçin:
- 1/2 limon suyu
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın. Yaprakları sudan çıkarıp soğumasını sağlayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinci ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
- Doğranmış kestaneyi, maydanozu, tarçını, karabiberi, tuzu ve domates salçasını ekleyin.
- Yarım su bardağı su ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Lahananın ortasındaki sert kısmı çıkarın.
- Her yaprağa bir miktar iç harç koyun ve sarın.
- Dolmaları tencereye yerleştirin.
- Üzerine limon suyu, su ve zeytinyağı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, dolmalar yumuşayana kadar düşük ateşte pişirin.
- Dolmalar piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!