Masterchef Bursa Mutfağı: Muradiye Çorbası Tarifi
Masterchef Bursa'da. Masterchef bu akşam Bursa Mutfağından yemekler sunuyor. Mehmet Şef menüyü açıkladı. Menüde yer alan Bursa'ya özgü lezzet Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Muradiye çorbası, Bursa yöresine ait, son derece besleyici, bir tür sebzeli şehriye çorbasıdır aslında.
Peki Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
Masterchef Bursa Mutfağı: Muradiye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış
- 1 adet kabak, küp şeklinde doğranmış
- 1 adet havuç, küp şeklinde doğranmış
- 1 litre su
- 1/2 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz ve karabiber, damak zevkine göre ayarlanabilir
Terbiye için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı su
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın.
- Doğranmış tavuk göğsünü tencereye ekleyip soteleyin.
- Kabak ve havucu ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
- Arpa şehriyesini, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip sebzeler ve şehriye yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta un, yoğurt ve suyu karıştırarak terbiye hazırlayın.
- Çorbanın sıcaklığını terbiyeye yavaşça ekleyerek ısı dengesi sağlayın.
- Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaşça ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak ayrı bir tavada naneli tereyağını eritip çorbanın üzerine ekleyin.
- Çorbayı sıcak servis edin ve afiyet olsun!