Masterchef Avakado & Füme Somonlu Krep Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Avakado & Füme Somonlu Krep Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Krep Hamuru İçin:
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 2 adet avokado
- 1 limonun suyu
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 kutu labne peyniri
- Tuz, karabiber
- 6 dilim füme somon
Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan 1 kepçe alıp, yağlanmış 24 cm çapında bir teflon tavada pişirin.
- Her iki tarafını da kızartın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Avokadoları uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve içini çay kaşığı ile oyarak çıkarın. Üzerine limon suyu sıkın.
- Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu bir blenderda karıştırın.
- Kreplerin içine avokadolu karışımı sürün ve üzerine bir dilim füme somon yerleştirin.
- Krepleri rulo şeklinde sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş krepleri dilimleyip servis yapın.