Masterchef Avakado & Füme Somonlu Krep Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Masterchef Avakado & Füme Somonlu Krep Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Avakado & Füme Somonlu Krep Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

Krep Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 2 adet avokado
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 kutu labne peyniri
  • Tuz, karabiber
  • 6 dilim füme somon

Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan 1 kepçe alıp, yağlanmış 24 cm çapında bir teflon tavada pişirin. 
  • Her iki tarafını da kızartın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Avokadoları uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve içini çay kaşığı ile oyarak çıkarın. Üzerine limon suyu sıkın.
  • Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu bir blenderda karıştırın.
  • Kreplerin içine avokadolu karışımı sürün ve üzerine bir dilim füme somon yerleştirin.
  • Krepleri rulo şeklinde sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş krepleri dilimleyip servis yapın.

    Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa