Masterchef Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Masterchef Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Amerikan pirinci
  • 3 yemek kaşığı soya yağı
  • 350 gr salam
  • 200 gr sosis
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 200 gr domates
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 12 adet siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Salamı ince ince dilimleyin ve sosisleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince kıyın.
  • Soya yağını güveçte kızdırın ve salam ile sosisi kavurun.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  • Kırmızı biberi ilave edin ve kavurun.
  • Pirinci yıkayıp süzün ve salamlı karışıma ilave edin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tavuk suyu ile birlikte güvece ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısın, kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin.
  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
  • Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ekleyip karıştırın.
  • Yemeği sıcak olarak servis edin.

     Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa