Masterchef Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı Amerikan pirinci
- 3 yemek kaşığı soya yağı
- 350 gr salam
- 200 gr sosis
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet salçalık kırmızı biber
- 200 gr domates
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 12 adet siyah zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- Salamı ince ince dilimleyin ve sosisleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince kıyın.
- Soya yağını güveçte kızdırın ve salam ile sosisi kavurun.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika pembeleşene kadar pişirin.
- Kırmızı biberi ilave edin ve kavurun.
- Pirinci yıkayıp süzün ve salamlı karışıma ilave edin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tavuk suyu ile birlikte güvece ekleyin.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısın, kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
- Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ekleyip karıştırın.
- Yemeği sıcak olarak servis edin.