Masterchef Gnocchı Alla Romana Tarifi, Nasıl Yapılır?

Roma mutfağından bir klasik olan Gnocchi Alla Romana, irmik, parmesan peyniri, süt ve tereyağı kullanılarak hazırlanır ve fırında pişirilir. Sunumunda, isteğe bağlı olarak domates sosu ve ekstra parmesan peyniri eklenerek lezzeti zenginleştirilir. Peki nasıl yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Masterchef Gnocchı Alla Romana Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Gnocchı Alla Romana Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kg süt
  • 2 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
  • 1/3 bardak tereyağı
  • 1/2 bardak kaşar peyniri veya Gravyer peyniri (ince rendelenmiş)
  • 1 bardak irmik
  • 1 1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

  • Sütü benmarinin üst kabında kaynatın ve tuz ekleyin.
  • Karıştırarak irmiği ekleyin ve koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Benmarinin kaynar su dolu kabına oturtup 20 dakika daha pişirin.
  • Bir miktarını alıp yumurta sarılarıyla karıştırın ve karışımı tekrar tencereye katın.
  • 30 saniye kadar karıştırarak pişirin.
  • Yağlanmış bir tepsinin içine 2,5-3 cm kalınlığında dökün ve soğumaya bırakın.
  • Sertleşince kare şeklinde kesin ve fırın kabına sırt sırta dizin.
  • Üzerine tereyağı ve rendelenmiş peynir serpin.
  • Fırında peynir eriyinceye kadar pişirin.

     Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa