Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin: Kapuska Tarifi
Düdüklü korkusu olanlar için harika bir buluş olan Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencereler, zamandan tasarruf ettirirken, lezzetli yemeklerde sunuyor. Şipşak 30 dakika da yapılması zor bakliyat ve et yemekleri için muhteşem bir alternatif. Peki, Akıllı Düdüklü Tencerede Kapuska Tarifimizi denemeye ne dersin? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Akıllı Elektrikli Düdüklü Tencerede Deneyebileceğin:
Kapuska Tarifi...
Malzemeler:
- 1 orta boy lahana, ince doğranmış
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan, ince doğranmış
- 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1-2 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, pul biber
Nasıl Yapılır:
- Düdüklü tencereyi açın ve yağı ekleyin.
- Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İnce doğranmış lahanayı tencereye ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
- Domates salçası, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve lahana yumuşayana kadar pişirin (genellikle 15-20 dakika yeterlidir).
- Pişirme işlemi bittikten sonra düdüklü tencerenin basıncını dikkatlice alın ve kapağını açın.
- Kapuska yemeğini sıcak olarak servis edin.
- Afiyet Olsun!