Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nedim'in Menüsü: Curry Sosunda Arpacık Soğanlı Bonfile Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Nedim, ana yemek olarak Curry Sosunda Arpacık Soğanlı Bonfile tarifine yer verdi. Peki, Curry Sosunda Arpacık Soğanlı Bonfile Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Curry Sosunda Arpacık Soğanlı Bonfile Tarifi, Curry Sosunda Arpacık Soğanlı Bonfile Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Bonfile için:
- 4 adet bonfile biftek
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Curry Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı curry tozu
- 1 su bardağı süt veya hindistancevizi sütü
- 1/2 su bardağı krema
- Tuz ve karabiber
Arpacık Soğanı için:
- 200 gr arpacık soğanı, soyulmuş
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve şeker
Nasıl Yapılır?
- Bonfileleri oda sıcaklığına getirin ve her iki tarafını tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bonfileleri her iki tarafı da istediğiniz pişirme derecesine ulaşana kadar pişirin (orta derecede pişmiş için her tarafı 3-4 dakika yeterlidir)
- Pişen bonfileleri bir tabağa alın ve dinlenmeye bırakın.
- Aynı tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğan ile ezilmiş sarımsağı ekleyin, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Curry tozunu ekleyin ve 1-2 dakika boyunca kavurun.
- Sütü ve kremayı ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Kısık ateşte sos koyulaşana kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin.
- Başka bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
- Arpacık soğanlarını ekleyin, üzerine bir tutam tuz ve şeker serpin.
- Soğanlar altın rengine dönene kadar orta ateşte pişirin.
- Bonfileleri servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız curry sosunu dökün.
- Yanına altın rengi arpacık soğanlarını yerleştirin.
- Afiyet olsun!