Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nedim'in Menüsü: Mantarlı Kremalı Basmati Pilav Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının beşinci gün yarışmacısı Nedim, ana yemek yanında servis edeceği Mantarlı Kremalı Basmati Pilav tarifine yer verdi. Peki, Mantarlı Kremalı Basmati Pilav Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mantarlı Kremalı Basmati Pilav Tarifi, Mantarlı Kremalı Basmati Pilav Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 su bardağı su veya tavuk suyu
- 300 gr taze mantar, dilimlenmiş
- 1 adet büyük soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1/2 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Taze maydanoz, ince kıyılmış (süsleme için)
Nasıl Yapılır?
- Basmati pirinci iyice yıkayın ve suda 30 dakika kadar bekletin.
- Sonra suyunu süzün.
- Orta boy bir tencerede zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ısıtın.
- İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaf hale gelene kadar soteleyin.
- Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirin.
- Pirinci ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Beyaz şarabı ekleyip, alkolün buharlaşmasını bekleyin.
- Suyu veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Pilav pişerken, başka bir tavada kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Kalan mantarları ve biraz tuz ekleyip, mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Krema ekleyin ve karışımı kısık ateşte birkaç dakika daha pişirerek sosun biraz koyulaşmasını sağlayın.
- Pilavı bir servis tabağına alın.
- Üzerine kremalı mantar sosunu dökün.
- İnce kıyılmış taze maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!