Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Ayşe, başlangıç olarak Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
     
        BÜ
    
                            
                                                
                                                
            Büşra Ünal
    
                                 Yazar 
                            
                        
    YAYINLAMA
    
    GÜNCELLEME
    
                             
                    
      
        BÜ
    
                        
                                                            
                                        
                    
                    
            Büşra Ünal
    
                             Yazar 
                        
                    Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ayşe'nin Menüsü: Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi..
Kemik Sulu Sebzeli Şehriye Çorbası
Malzemeler:
Kemik Suyu İçin:
- 500 gr kemik (dana veya kuzu tercihen)
- 2 litre su
- 1 adet soğan (dörde bölünmüş)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Çorba İçin:
- 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet kereviz sapı (ince dilimlenmiş, isteğe bağlı)
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- Tuz, karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yeteri kadar sıcak su (gerekirse)
Nasıl Yapacağız?
Kemik Suyu Hazırlığı:
- Kemikleri, soğanı, sarımsağı, defne yaprağını ve tuz-karabiberi büyük bir tencereye koyun.
- Üzerine 2 litre su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısarak 2-3 saat boyunca kısık ateşte kaynatın.
- Ara sıra üzerinde biriken köpüğü almayı unutmayın.
- Kemik suyunu süzün ve kemiklerin etini ayırıp çorba için kenara koyun.
Çorba Hazırlığı:
- Bir başka tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç, patates ve kereviz sapını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Süzülmüş kemik suyunu ve ayrılan et parçalarını tencereye ekleyin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi de ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
- Gerekirse sıcak su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis:
- Çorbanın tadını kontrol edin, gerekirse tuz ve baharatlarını ayarlayın. Sıcak servis yapın.
 
                                   
                                                         