Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Baby Patates ve Bademli Mantar Eşliğinde Biftek Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Menekşe, ana yemek olarak Baby Patates ve Bademli Mantar Eşliğinde Biftek tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Baby Patates ve Bademli Mantar Eşliğinde Biftek Tarifi...
Baby Patates ve Bademli Mantar Eşliğinde Biftek
Malzemeler:
Biftek için:
- 4 adet biftek (tercihen bonfile veya antrikot)
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak, hafif ezilmiş
- Birkaç dal taze kekik veya biberiye
Baby Patates için:
- 500 gram baby patates, iyice yıkanmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Bademli Mantar için:
- 300 gram kültür mantarı, temizlenip dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı kıyılmış badem
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 2 yemek kaşığı taze maydanoz, ince kıyılmış
Nasıl Yapacağız?
- Biftekleri oda sıcaklığına getirin.
- Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsak ve taze otları ekleyin.
- Biftekleri ekleyip, her iki tarafını da istenilen pişirme derecesine göre pişirin.
- Pişen biftekleri bir tabağa alın ve dinlenmeye bırakın.
- Fırını 200°C'ye ısıtın.
- Baby patatesleri bir kabın içinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine patatesleri tek kat halinde yayın.
- Yaklaşık 20-25 dakika veya patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Büyük bir tavada tereyağını eritin.
- Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar orta-yüksek ateşte soteleyin.
- Kıyılmış badem ve sarımsağı ekleyip, bademler altın rengini alana kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve taze maydanozu ekleyip karıştırın.
- Afiyet Olsun!