Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Çin Böreği Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Menekşe, ara sıcak olarak Çin Böreği tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Çin Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Çin Böreği Tarifi...

Çin Böreği

Malzemeler:

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

  • 200 gram kıyma (isteğe bağlı olarak tavuk veya sebze kullanılabilir)
  • 1 adet büyük havuç, jülyen kesilmiş
  • 1 adet kırmızı biber, jülyen kesilmiş
  • 1 adet yeşil biber, jülyen kesilmiş
  • 2 adet yeşil soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • Tuz ve karabiber
  • Zencefil

Kızartmak için:

  • Yeterli miktarda sıvı yağ

Nasıl Yapacağız?

  • Unu geniş bir kaba alın ve ortasını açarak yumurta, tuz ve suyu ekleyin.
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp, yarım saat dinlendirin.
  • Büyük bir tavada susam yağını ısıtın ve sarımsağı hafifçe soteleyin.
  • Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Havuç, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar soteleyin.
  • Yeşil soğan, soya sosu, tuz, karabiber ve zencefili ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her birini yuvarlayıp merdane ile yuvarlak veya kare şeklinde açın.
  • Her parçanın ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını birleştirerek kapatın. 
  • İsterseniz kenarlarını çimdikleyerek veya bükerek dekoratif bir şekil verebilirsiniz.
  • Börekleri kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa