Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Fındıklı Keşkül Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının üçüncü gün yarışmacısı Menekşe, tatlı olarak Fındıklı Keşkül tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Menekşe'nin Menüsü: Fındıklı Keşkül Tarifi...
Fındıklı Keşkül
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya çubuğu ya da 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- Yarım su bardağı hindistancevizi
Nasıl Yapacağız?
- Orta boy bir tencerede, sütü ısıtın.
- Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve içindeki tohumları sütün içine kazıyarak ekleyin.
- Vanilya çubuğunu da tencereye atın. (Vanilya şekeri kullanıyorsanız, pişirme sonunda ekleyin.)
- Başka bir kapta, nişasta, un, toz şeker ve yumurta sarısını az miktarda süt ile çırpın.
- Bu karışımı, ısınan süte yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşan karışımın içine iri çekilmiş fındıkları ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karışım kıvam alıp göz göz olana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edin.
- Bu sırada sürekli karıştırın ki karışım dibi tutmasın ve topaklanmasın.
- Vanilya çubuğunu çıkarın ve karışımı ısıya dayanıklı kaselere veya fincanlara dökün.
- Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve tamamen soğuması için birkaç saat bekletin.
- Servis yapmadan önce, keşkülün üzerini iri çekilmiş fındık ve isteğe bağlı olarak hindistancevizi ile süsleyin.
- Afiyet Olsun!