Gelinim Mutfakta - Karadeniz Lezzet Topları Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Karadeniz Lezzet Topları tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Karadeniz Lezzet Topları Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Karadeniz Lezzet Topları tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Karadeniz Lezzet Topları Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Karadeniz Lezzet Topları Tarifi...
Karadeniz Lezzet Topları
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı kaynar su
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (veya yerel Karadeniz peynirleri)
- 1/2 su bardağı beyaz peynir, ufalanmış
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1/4 demet dereotu, ince kıyılmış
- Kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yapacağız?
- Büyük bir kaseye mısır ununu alın.
- Kaynar suyu yavaşça ekleyerek karıştırın.
- Karışımı 5-10 dakika kadar dinlendirin, böylece mısır unu suyu iyice çekecek ve yumuşayacaktır.
- Hamura rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış beyaz peynir, tereyağı (veya zeytinyağı), tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.
- Hamur yapışkan olursa, ellerinizi suyla ıslatmak işinizi kolaylaştırabilir.
- Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın.
- Yağ kızdığında, hazırladığınız topları dikkatlice yağın içine bırakın.
- Orta ateşte, topların her tarafı altın sarısı ve çıtır bir kıvam alana kadar kızartın.
- Kızaran topları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
- Afiyet Olsun!