Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Cevizli Mevsim Salata Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının dördüncü yarışmacısı İsa, salata olarak Cevizli Mevsim Salata tarifine yer verdi. Peki, Cevizli Mevsim Salata nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Cevizli Mevsim Salata Tarifi...
Cevizli Mevsim Salata
Malzemeler:
- 1 büyük avuç karışık yeşillik (marul, roka, ıspanak vb.)
- 1 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış
- 1 adet salatalık, ince dilimlenmiş
- 1 adet havuç, jülyen doğranmış veya rendelenmiş
- 1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- Yarım su bardağı ceviz, iri kırılmış
- Yarım su bardağı nar taneleri
- Beyaz peynir veya keçi peyniri, küp doğranmış
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya elma sirkesi
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
Nasıl Yapacağız?
- Karışık yeşillikleri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün.
- Yeşillikleri iri parçalar halinde doğrayın veya elinizle parçalayarak büyük bir salata kasesine alın.
- Kırmızı biber, salatalık, havuç ve kırmızı soğanı hazırlayın ve yeşilliklerin üzerine ekleyin.
- İri kırılmış cevizleri ve nar tanelerini salatanın üzerine serpiştirin.
- İsterseniz bu aşamada küp doğranmış beyaz peynir veya keçi peynirini de ekleyebilirsiniz.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu veya sirke, bal, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı iyice çırpın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeler sosla iyice karışana kadar nazikçe karıştırın.
- Salatayı hemen servis yapın ya da birkaç dakika sosun içinde dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun!