Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Kilis Tava Yanında Patates ve Biber Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının dördüncü yarışmacısı İsa, ana yemek olarak Kilis Tava Yanında Patates ve Biber tarifine yer verdi. Peki, Kilis Tava Yanında Patates ve Biber nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsa'nın Menüsü: Kilis Tava Yanında Patates ve Biber Tarifi...
Kilis Tava Yanında Patates ve Biber
Kilis Tava İçin Malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, tatlandırmak için
- 2 adet domates, küp küp doğranmış
- 1 su bardağı sıcak su
Patates ve Biber için Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patates, jülyen doğranmış
- 2-3 adet yeşil biber, halka şeklinde doğranmış
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılıyor?
- Kuzu etini yıkayıp süzün.
- Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı etlere ekleyin.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Biber salçasını, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin.
- Birkaç dakika daha kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin.
- 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu ayarlayın.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Patatesleri jülyen şeklinde doğrayın.
- Fazla nişastasının gitmesi için suyla yıkayıp kurulayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patatesleri altın rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Aynı tavada halka şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyerek biberler yumuşayana kadar soteleyin.
- Kilis tavayı servis tabağına alın.
- Yanına kızarmış patates ve sotelediğiniz biberleri ekleyin.
Afiyet Olsun!