Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının üçüncü yarışmacısı Dilek, başlangıç olarak Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilek'in Menüsü: Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi...
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı su veya et suyu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane veya dereotu
Terbiyesi İçin:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Nasıl Yapacağız?
- Orta boy bir tencerede suyu veya et suyunu kaynatın.
- Kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın.
- Çorbanın suyundan biraz ekleyerek terbiyenin sıcaklığını dengeleyin (bu adım, terbiyenin pişerken kesilmemesi için önemlidir).
- Terbiyeyi yavaşça ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin.
- Çorba koyulaşana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edin.
- Bu aşamada ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Kırmızı pul biber ve kuru naneyi ekleyip birkaç saniye kavurduktan sonra ocaktan alın.
- Çorbayı kaselere alın.
- Üzerine hazırladığınız tereyağlı sosu gezdirin.
- Afiyet olsun!