Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Fit Yulaflı Hindistan Cevizli Pasta Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının ikinci yarışmacısı Büşra, Fit Yulaflı Hindistan Cevizli Pasta tarifine yer verdi. Peki, Fit Yulaflı Hindistan Cevizli Pasta nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Büşra'nın Menüsü: Fit Yulaflı Hindistan Cevizli Pasta Tarifi...
Fit Yulaflı Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
Taban İçin:
- 1 su bardağı yulaf (glütensiz tercih edilebilir)
- 1/2 su bardağı badem veya ceviz
- 1/2 su bardağı hurma
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi yağı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Dolgu İçin:
- 2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
- 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu veya bal
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
- Karartılmış çikolata
- Bir tutam deniz tuzu
Nasıl Yapacağız?
- Yulaf ve badem, cevizi bir mutfak robotunda hafifçe parçalanacak şekilde karıştırın.
- Hurmaları ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar işlemeye devam edin.
- Eritilmiş hindistan cevizi yağı ve vanilya özütünü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz karışımı bir pasta kabının altına yayın ve buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
- Hindistan cevizi rendesi, eritilmiş hindistan cevizi yağı, akçaağaç şurubu/bal ve vanilya özütünü bir kasede karıştırın.
- Bu karışımı tabanın üzerine eşit bir şekilde yayın ve tekrar buzdolabına kaldırıp 1-2 saat kadar veya üzeri sertleşene kadar bekletin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan pastanın üzerine dökün.
- İsteğe bağlı olarak bir tutam deniz tuzu serpin.
- Çikolata katılaştıktan sonra pasta servise hazırdır.
- Afiyet olsun!