Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Ev Yapımı Pizza Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, ara sıcak olarak, Ev Yapımı Pizza tarifine yer verdi. Peki, Ev Yapımı Pizza nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Ev Yapımı Pizza Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Ev Yapımı Pizza Tarifi..

Ev Yapımı Pizza

Hamur İçin Malzemeler:

  • 3 su bardağı un (450 g)
  • 1 su bardağı ılık su (240 ml)
  • 2 çay kaşığı instant maya (10 g)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Sos İçin Malzemeler:

  • 1 kutu konserve domates (400 g)
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üst Malzemeler:

  • 200 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 50 g dilimlenmiş pepperoni veya sucuk
  • 1 adet yeşil biber, dilimlenmiş
  • 1 adet kırmızı biber, dilimlenmiş
  • 1 adet küçük soğan, ince dilimlenmiş
  • Zeytin dilimleri
  • İsteğe bağlı diğer malzemeler (mantar, mısır, ekstra peynir, vb.)

Nasıl Yapacağız?

  • Büyük bir karıştırma kabında un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.
  • Ilık suyu ve zeytinyağını kuru malzemelere ekleyin.
  • Elektrikli bir mikserle düşük hızda karıştırarak malzemeleri iyice özdeşleştirin.
  • Daha sonra yüksek hızda 5 dakika kadar yoğurun. 
  • Yoğurma işlemi sonrası hamur ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam almalı.
  • Hamuru hafif yağlanmış bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın. Hamurun hacmi iki katına çıkmalı.
  • Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  • Ezilmiş sarımsakları birkaç saniye soteleyin.
  • Domatesleri, tuz, karabiber ve kekik ile birlikte tencereye ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin, arada karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın
  • Fırını 250°C dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. 
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve yuvarlak pizza şeklinde açın. Hamurun kenarlarını kalın bırakın.
  • Hamurun üzerine hazırlanan domates sosundan yayın.
  • Rendelenmiş mozzarella peynirini serpin.
  • Pepperoni, biberler, soğan ve zeytin dilimlerini üzerine döşeyin.
  • Pizzayı, önceden ısıtılmış pizza taşı veya fırın tepsisine alın.
  • Pizza kenarları altın kahverengi ve peynirler kabarcıklı bir hal alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Pişen pizzayı fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa