Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Şiş Köfte Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, ana yemek olarak Şiş Köfte tarifine yer verdi. Peki, Şiş Köfte nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Şiş Köfte Tarifi...
Şiş Köfte..
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapacağız?
- Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı rendeleyin veya çok ince olacak şekilde doğrayın.
- Sarımsakları ezin.
- Derin bir karıştırma kabında kıymayı, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ve yumurtayı koyun.
- Üzerine galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
- Yoğurma işlemi, köftenin malzemelerinin homojen bir şekilde karışmasını ve daha iyi bir tekstür kazanmasını sağlar.
- En az 5-7 dakika kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcından, avuç içi kadar parçalar koparın.
- Her bir parçayı önce yuvarlak sonra da uzun şekil vererek köfteleri hazırlayın.
- Hazırladığınız köfteleri şişlere geçirin.
- NOT: Eğer ahşap şiş kullanıyorsanız, şişlerin yanmaması için önceden suda bekletmeyi unutmayın.
- Şiş köfteleri, önceden ısıtılmış ızgara veya mangalda her iki tarafını da eşit bir şekilde pişirin.
- Köftelerin her iki tarafını da 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
- Köfteler pişerken, üzerlerine zeytinyağı sürerek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.
- Pişmiş köfteleri sıcak bir şekilde servis edin.
AFİYET OLSUN!