Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Çilekli Semizotu Salatası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, salata olarak Çilekli Semizotu Salatası tarifine yer verdi. Peki, Çilekli Semizotu Salatası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Çilekli Semizotu Salatası Tarifi..
Çilekli Semizotu Salatası
Malzemeler:
- Semizotu - 1 büyük demet (yaklaşık 300 gram)
- Çilek - 200 gram, yıkanmış ve dörde kesilmiş
- Peynir - 100 gram beyaz peynir veya feta peyniri, ufalanmış
- Ceviz - 1/2 su bardağı, iri kıyılmış
- Zeytinyağı - 3 yemek kaşığı
- Balzamik sirke - 1 yemek kaşığı
- Bal - 1 çay kaşığı
- Taze karabiber - Arzu edilen miktarda
- Tuz - Arzu edilen miktarda
Nasıl Yapacağız?
- Semizotunu iyice yıkayın ve fazla suyunu sallayarak atın.
- Büyük yaprakları varsa, ortadan ikiye kesin, ancak yaprakları mümkün olduğunca bütün bırakmaya çalışın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke ve balı iyice karıştırın.
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
- Bir salata kasesinde semizotu, çilek ve cevizleri karıştırın.
- Üzerine ufalanmış peyniri ekleyin.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin.
- Salatayı hafifçe karıştırarak sosun her yere yayılmasını sağlayın.
- Hemen servis yapın.
AFİYET OLSUN!