Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Kedidili Ekler Pasta Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ilk gün yarışmacısı Ceyda, tatlı olarak Kedidili Ekler Pasta tarifine yer verdi. Peki, Kedidili Ekler Pasta nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ceyda'nın Menüsü: Kedidili Ekler Pasta Tarifi..
Kedidili Ekler Pasta
Malzemeler:
- Kedidili Bisküvi - 24 adet
- Süt - 2 su bardağı (480 ml), dolgu için
- Vanilya - 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
- Toz Şeker - 1/2 su bardağı (100 gram)
- Mısır Nişastası - 3 yemek kaşığı
- Yumurta Sarısı - 3 adet, büyük
- Tereyağı - 50 gram, oda sıcaklığında
- Çikolata Sosu - Hazır çikolata sosu veya ev yapımı
- Pudra Şekeri - İsteğe bağlı
Nasıl Yapacağız?
- Orta boy bir tencerede sütü, şeker ve vanilyayı karıştırarak ısıtın.
- Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve üzerine mısır nişastasını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Isıttığınız süt karışımını, yumurta ve nişasta karışımına yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin.
- Tüm karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte, karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
- Kremayı soğumaya bırakın.
- Kedidili bisküvileri uzunlamasına ikiye kesin.
- Kremayı soğuduktan sonra bir sıkma torbasına doldurun.
- Eğer sıkma torbanız yoksa, bir kaşık yardımıyla da kremayı bisküvilerin üzerine sürebilirsiniz.
- Kremayı bisküvinin bir parçasının üzerine uzunlamasına sıkın veya yayın.
- Kremalı bisküvi parçasının üzerine diğer yarısını kapak gibi kapatın.
- Tüm bisküvilerle aynı işlemi tekrarlayın.
- Pastaların üzerine çikolata sosu gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!