Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Yeşil Kabak Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, başlangıç olarak Yeşil Kabak Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Yeşil Kabak Çorbası nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Yeşil Kabak Çorbası Tarifi..
Yeşil Kabak Çorbası
Malzemeler:
- Yeşil Kabak - 4 adet, orta boy, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
- Patates - 1 büyük boy, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış
- Soğan - 1 büyük boy, küp küp doğranmış
- Sarımsak - 2 diş, ince kıyılmış
- Tavuk veya Sebze Suyu - 4 su bardağı (1 litre)
- Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
- Taze Fesleğen - Birkaç yaprak, ince kıyılmış
- Krema - 1/2 su bardağı
- Tuz
- Karabiber
- Limon suyu - 1 yemek kaşığı
Nasıl Yapacağız?
- Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun.
- Doğranmış kabak ve patatesleri tencereye ekleyin ve sebzeler hafifçe renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Tavuk veya sebze suyunu tencereye aktarın.
- Tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyin.
- Karışımı kaynatın, ardından kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorbanın içindeki sebzeler yumuşadığında, blender yardımıyla ya da el blenderı kullanarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı püre haline getirin.
- Çorba püre haline geldikten sonra içine krema ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Çorbayı tekrar ısıtın, fakat kaynatmayın.
- Çorbayı ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Çorbanın tadına bakın ve gerekirse tuz veya baharat ekleyin.
- Çorba servise hazır.
AFİYET OLSUN!