Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Sude, ana yemek olarak Çökertme Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Sude'nin Menüsü: Çökertme Kebabı Tarifi..
Çökertme Kebabı
Malzemeler:
- Dana Bonfile - 500 gram, ince şeritler halinde kesilmiş
- Soğan Suyu - 1 soğanın suyu
- Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
- Süt - 50 ml
- Tuz
- Karabiber
- Kekik - 1/2 çay kaşığı
- Patates - 4 büyük boy, soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
- Tuz
Sarımsaklı Yoğurt İçin:
- Yoğurt - 400 gram
- Sarımsak - 2 diş, ezilmiş
- Tuz
Tereyağlı Sos İçin:
- Tereyağı - 2 yemek kaşığı
- Pul Biber - 1/2 çay kaşığı
Nasıl Yapacağız
- Dana bonfileyi ince şeritler halinde kesin.
- Bir kasede soğan suyu, zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve kekik ile bir marinasyon karışımı hazırlayın.
- Et şeritlerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
- Etin marinasyonu için en az 1 saat, ideal olarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Patatesleri soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
- Patatesleri iyice yıkayın ve suyunu süzün.
- Derin bir tencerede ya da fritözde kızgın yağda patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın.
- Kızartılan patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve üzerine biraz tuz serpin.
- Yoğurdu bir kaseye alın.
- Ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurda ekleyin ve karıştırın.
- Marine edilmiş etleri, yüksek ısıda ön ısıtılmış bir tavada zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin.
- Pul biberi ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
- Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri yayın.
- Üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.
- Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- En son olarak erittiğiniz tereyağlı sosu yoğurdun üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN!